Šťastný Nový rok 2024

Milí naši členovia a sympatizanti Spolku,

v predchádzajúcom roku 2023 náš Spolok zorganizoval alebo bol účastníkom viacerých podujatí, z ktorých by som rada spomenula niektoré najvýznamnejšie:

24.-26.6.2023 sme uskutočnili autobusový zájazd pod názvom “Po stopách našich predkov“. Jeho cieľom bolo spoznať niekdajšie prostredia, odkiaľ naši predkovia odchádzali na dolnú zem(okolie Zvolena, Liptova, Oravy, Novohradu).

30.9.2023 sme oslávili 25.výročie vzniku nášho Spolku Slovákov z Maďarska. Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným, ale v  prvom rade tým ,ktorí sa podieľali na organizácii podujatia.

4.11.2023 sme v Horných Salibách podpísali zmluvu o vzájomnej spolupráci Spolku Slovákov z Maďarska s OZ Apovka Mamovka.

24.11.2023 sa uskutočnilo spoločné predvianočné posedenie nášho výboru s členmi Združenia pre genealogický výskum dolnozemských Slovákov a s členmi výboru MOMS v Galante. Mnohí z nášho Spolku pracujú vo všetkých troch menovaných organizáciách. Z celého srdca ďakujem všetkým tým našim členom, ktorí sa podieľajú na indexácii dolnozemských matrík v rámci Združenia pre genealogický výskum dolnozemských Slovákov. Je to práca nesmierne náročná, dlhoročná a unikátna.
Mnohí z nášho spolku sa aktívne podieľali na vydaní publikácií – „Matrika Slovenského Komlóša“, „Matrika Ambrózky a tí, o ktorých hovorí.“ V súčasnosti sa pripravuje publikácia o Bánhedeši.

2.12.2023 sa uskutočnila v Bratislave v jedálni Slovnaftu Dolnozemská klobásiáda. Náš spolok v súťaži o najlepšiu klobásu na čele s Pavlom Farkašom získal krásne druhé miesto.

V novom roku vám všetkým prajem hlavne veľa zdravia, šťastia, rodinnej pohody v kruhu svojich najbližších a elánu do ďalšej práce v roku 2024.

Nech sa Vám darí po každej stránke.

Eva Kmeťová
Predsedníčka Spolku Slovákov z Maďarska

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.