OSLAVY 25. VÝROČIA VZNIKU SR V GALANTE

……..Občania mesta Galanta a okolitých obcí si večer 5. januára 2018 slávnostným koncertom pripomenuli 25. výročie vzniku samostatnej Slovenskej republiky.

……..Za prípravu a organizáciu osláv patrí poďakovanie predovšetkým pánovi primátorovi Petrovi PAŠKOVI a pracovníkom mestskému úradu Galanta a tiež DMS Galanta, miestnym odborom MS, Spolku Slovákov z Maďarska a MsKS v Galante.

……..O vynikajúcu atmosféru sa v naplnenej estrádnej sále MsKS Galanta postaral konferencier,  majster Juraj SARVAŠ  prednesom nesmrteľných veršov slávnych slovenských básnikov – národovcov Smreka, Sládkoviča, Váleka, Rúfusa a ďalších.

……..Národná hymna odznela v podaní Dychového orchestra mesta Galanta, vypočuli sme si vynikajúce vystúpenie Kodály String Trio, Natálie Kóšovej & Michala Domonkoša, Petra Fahna a Mládežníckeho ľudového orchestra IGRICI z Igramu.

……..Pri tejto príležitosti  primátor ocenil aj členku Spolku Slovákov z Maďarska a našu predsedníčku Anku PILÁRIKOVÚ, cenu primátora mesta Galanta  jej udelil primátor za celoživotné aktívne pôsobenie vo verejnom živote mesta Galanty. Gratulujeme a hlavne prajeme aby sa rýchle uzdravila.

……..Za sprievodu Mládežníckeho ľudového orchestra IGRICI sme si na záver koncertu zborovo zaspievali hymnickú pieseň „Daj Boh šťastia tejto zemi …“.

……..Oslavy pokračovali posedením a družnou besedou prítomných Galanťanov s občanmi obcí v bližšom aj ďalšom okolí.

……..Bolo to dôstojné pripomenutie si vzniku a vývoja našej mladej republiky.

Video z podujatia Vám predstaví hlavnú časť programu:
https://youtu.be/dnUMHZB2NmU

Niekoľko fotografií z podujatia:

 

Viac fotografií z podujatia najdete tu:

4 odpovede na „OSLAVY 25. VÝROČIA VZNIKU SR V GALANTEs“

  1. Ďakujem Spolku Slovákov za sprostredkovanie videa a fotografií z podujatia. Už som vekovo za zenitom aby som sa stala členkou spolku, ale vnúčence sú na dobrej ceste k členstvu. Je škoda že som o spolku nevedela skôr, žijem v Modre a pochádzam z Maďarska.
    Dobrý deň všetkým Slovákom.

    1. Milá pani Valachová, Vaša reakcia na našej webovej stránke ma potešila.Vek nie je a nemôže byť prekážkou v našom prežívaní minulosti,ale môže nám tvoriť prekážku v stretávaní sa. Budem rada ak zapojíte do nášho spoločného diela Vaších blízkych potomkov.
      S pozdravom a úctou Anka Piláriková
      predsedníčka spolku

  2. Vydarené podujatie k 25. výročiu vzniku Slovenskej republiky. Málo miest takto dokorán otvorilo dvere spomienke na toto výročie ako mesto Galanta. Poďakovať sa treba všetkým inštitúciám , ktoré galaprogram pripravili.
    m. Hronrec

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.